A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát az Adatvédelmi szabályzatunkban leírtak szerint.
A kosár üres
HUBERTUS

HUBERTUS

VADÁSZISKOLA

VADÁSZVIZSGA

VADÁSZVIZSGA

FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

Elméleti és gyakorlati oktatás

A tanfolyam a 19/2022 (VII.29.) AM rendelet alapján a Vadászvizsgára felkészítő vadásztanfolyam kötelezően 100 órás ( 70 óra elméleti oktatás és 30 óra gyakorlati oktatás).
 
Elméleti előadások:
Az első előadáson tájékoztatjuk a hallgatóságot az oktatási rendről, a követelményekről.
Bemutatjuk a tankönyveket és felkészülést segítő szakkönyveket, kiegészítő anyagokat. Felhívjuk a hallgatók figyelmét a folyamatos tanulás előnyeire, illetve az előadásokon alkalmazott (ön)ellenőrzési módszerre.
Az elméleti képzés ideje alatt (az előadások során) a Vadásziskola tankönyvünk logikai menetét használjuk.
 
Az előadásokat számítógépről kivetítőn keresztül tudják követni a hallgatók.
 
Az előadások interaktív módon zajlanak. A hallgatók kérdezhetnek a előadótól és természetesen maguk is válaszol(hat)nak az előadó által föltett kérdésekre. Sok kép, ábra, film segíti az egyes anyagrészek minél pontosabb és alaposabb megértetését.
 
Gyakorlati képzés:
A hallgatók az első alkalommal a lőtéren sörétes és golyós lőfegyverekkel, a fegyverek szétszedésével összerakásával, a lőtéren való viselkedéssel ismerkednek meg. Elsősorban a biztonságos fegyverkezelésre fordítja az oktató a hangsúlyt, segítve a lövőt az sikeres vizsga elérésében.
 
A további terepi napokon a gyakorlati vadászattal, a vadászatra való felkészüléssel, vadászati módszerekkel ismerkednek meg a hallgatók és tevõlegesen is részt vesznek benne. Ezek mellett elsõsorban a vadászati berendezéseket (magaslesek, lõállások, cserkelõ út, stb.) vehetik szemügyre, de néhány vadgazdálkodási berendezést is be tudunk számukra mutatni.  Ezen a napon is fõként a vadászat gyakorlásával foglalkoznak. A két gyakorlati nappal az a célunk, hogy amikor már vizsgázott vadászként, önálló puskaforgatóként vehetnek részt az elsõ társas, vagy egyéni vadászaton, se másokra se önmagukra ne jelentsenek veszélyt.